© Yannick Mavuela

Boslabs

woensdag 23 september 2020

In jeugdcultuurcentrum hihi Het Bos is er elke woensdagnamiddag (behalve als het geen school is) Boslabs. Onder leiding van de fantastische Karen en een al even fantastische schare vrijwilligsters en soms vrijwilligers wordt er naar hartelust geknipt en geplakt en soms komt er ook nog een kunstenaar langs en soms wordt iedereen daar nòg vrolijker van.
Deelnemen staat vrij en het zijn vooral anderstalige nieuwkomers en nieuwkoomsters die hun weg vinden naar deze knutselclub.
Vandaag ben ik de kunstenaar die hen vervoegt.
Het begint goed want het eten is gratis en lekker. Iedereen zit buiten aan een eigen tafeltje en dan miezert het en vlucht iedereen naar een eigen tafeltje binnen.
Daarna begint het echt: vanaf mijn tafeltje toon ik een werkje dat ‘nieuwe vrienden’ heet: een zwaan komt uit een doosje tevoorschijn, groet de aanwezigen en glijdt het doosje weer in. Meer is niet nodig want aan de andere tafeltjes wordt meteen geknipt en geplakt en hùn nieuwe vrienden verschijnen in de vorm van drie zonnebloemen, een heel groot huis, een hond, een kat, een egyptische prinses en een pennenzak met vier potloden en een gom.
Wanneer ik wegfiets verbaas ik mij erover wat een zwaan zoal teweeg brengen kan.