5 november

VAN: SARAH VANHEE
VERZONDEN: 5 OKTOBER 2009 18:10
AAN: BENJAMIN VERDONCK

BESTE BENJAMIN,

 IK WIL JE GRAAG HET VOLGENDE VOORSTEL DOEN:

OP MIJN DESKTOP HEB IK EEN MAP GENAAMD “CATALOGUE OF WORKS, UNFINISHED”. DAAR ZITTEN BRILJANTE IDEEËN EN MINDER BRILJANTE IDEEËN IN VOOR WERK DAT IK NOOIT TOT UITVOERING HEB GEBRACHT OM FINANCIËLE OF IDEOLOGISCHE REDENEN, OF UIT TIJD- OF PLAATSGEBREK, ETC. DE PROJECTEN WAREN TE INGEWIKKELD OF TE SIMPEL, PASTEN NOOIT IN EEN BEPAALDE CONTEXT, OF WAREN AL ZO PERFECT IN HUN IMMATERIALITEIT DAT IK GEEN NOODZAAK MEER VOELDE HEN NOG UIT TE WERKEN.

NA EEN KLEIN ONDERZOEK, BLEEK DAT VELE KUNSTENAARS ZO’N ‘UNREALIZED IDEA COLLECTION’ HEBBEN, VARIËREND VAN “LET’S NOT AND SAY WE DID”, OVER “100 WORKS I NEVER MADE” OF “TITLES FOR FUTURE PIECES” TOT “ THE TRAGEDY OF THOUGHTS, UNNNOTICED.”

AL DEZE CONCEPTEN ZIJN GEDOEMD OM EEN EENZAME STOFFIGE DOOD TE STERVEN TENZIJ…..

WIJ ALS KUNSTENAARS IN EEN GEBAAR VAN GENEROSITEIT HET IDEE DE KANS GEVEN ZICH DOOR IEMAND ANDERS VERDER TE LATEN ONTWIKKELEN, CONCREET OF ALLEEN MENTAAL.

THE GREAT PUBLIC SALE OF IDEAS BEVRAAGT GEVOELENS VAN TROTS EN BESCHERMING TEGENOVER ONS ‘EIGEN’ IMMATERIEEL GEDACHTEGOED EN VIERT TEVENS DE ONSCHATBARE WAARDE ERVAN. HET IS EEN KATALYSATOR VOOR EEN DENKEN OVER COMPLEXE VRAAGSTUKKEN ALS AUTEURSCHAP, ORIGINALITEIT, COMMERCIALISERING EN CONCEPTUALISERING, DOOR MIDDEL VAN EEN PUBLIEKE HAPPENING.

 IK NODIG JOU SPECIAAL UIT OMDAT IK ER ZEKER VAN BEN DAT JE ERGENS NOG ENKELE INTERESSANTE ARTISTIEKE ‘LEFT-OVERS’ HEBT LIGGEN DIE, ZELFS AL ZIJN ZE NOG RUW, INTRIGEREND EN INSPIREREND ZIJN.

VAN: BENJAMIN VERDONCK
VERZONDEN: 8 OKTOBER 2009 13:10
AAN: SARAH VANHEE

TJA

HET ZIJN ALLEMAAL IDEEEN DIE IK ZELF NOG HOOP TE DOEN

EEN ILLEGAAL CAFÉ BOUWEN ACHTER EEN RECLAMEPANEEL

EEN HUISJE OVER DE TOP VAN EEN KERKTOREN LATEN VALLEN EN DAT HET BLIJFT ZITTEN

HET GEHELE DELHAIZE-ASSORTIMENT RANGSCHIKKEN OP KLEUR

DE KANO DIE LEOPOLD 2 CADEAU KREEG UIT CONGO UIT HET TERVURENMUSEUM HALEN EN ERMEE GAAN VAREN (GEROEID DOOR EEN AANTAL ILLEGAAL IN ONS LAND VERBLIJVENDE CONGOLEZEN, OF DOOR MENSEN MET ÉÉN HAND)

EEN BERG AANLEGGEN OVER ANTWERPEN MET GENOEG LICHT EN LUCHTGATEN VOOR DE STAD ERONDER, DE BERG HEET ANTVERPIA NOVA EN IS ONONTGONNEN GEBIED , EN DAT BLIJFT DAN OOK ZO

HET ZIJN MAAR WAT IDEEËN

VERKOOP JE ZE?

WAARVOOR?

GELD, ETEN, LIEFDE, DRUGS, WAPENS, MACHT, SEKS, BETERE IDEEËN, KUNSTOBJECTEN?

VAN: SARAH VANHEE
VERZONDEN: 8 OKTOBER 2009 14:41
AAN: BENJAMIN VERDONCK

DAG BENJAMIN,

DANK VOOR DE MOOIE IDEEËN!

DE VEILING VOLGT EEN REGLEMENT WAAR NAAR INZICHT EN WENS VAN DE KUNSTENAAR VAN KAN AFGEWEKEN WORDEN, EN DAT TIJDENS DE VEILING ZELF DOOR HET PUBLIEK IN VRAAG GESTELD KAN WORDEN.

IN DIE ZIN KUNNEN WE JOUW IDEEËN VEILEN ONDER DE CONDITIES DIE JIJ VOOROPSTELT.

HET KOMT EROP NEER DAT DE IDEEËN PAS GEPRESENTEERD WORDEN OP DE AVOND VAN DE VEILING. IEDEREEN KAN BIEDEN. WE WERKEN MET EEN ALTERNATIEVE CURRENCY (CC= CREATIVE CAPTIAL)DIE UITEINDELIJK TERUG WORDT OMGEZETNAAR EURO, MAAR INDIEN HET PUBLIEK OF DE KUNSTENAAR DAT WIL KAN DAT VERVANGEN/AANGEVULD WORDEN DOOR ‘CPC’: CREATIVE PERSONAL CAPITAL, WAT INDERDAAD KAN ZIJN: ETEN, LIEFDE, DRUGS, WAPENS, MACHT, SEKS, BETER IDEEËN, EXPERTISE, UNIEK TALENT,…

IK WEET NIET OF JE ER DIE AVOND BIJ KUNT ZIJN, MAAR WE ZOUDEN IN ELK GEVAL AFSPRAKEN KUNNEN MAKEN OVER WAT JIJ VOOR JE IDEE WIL, EN WAT JIJ ALS TOEGEVOEGDE WAARDE ZIET.

HET ALLERBELANGRIJKSTE BIJ ‘THE GREAT PUBLIC SALE’ IS VOOR MIJ DAT IDEEËN DIE ANDERS IN HET DONKER BLIJVEN, IN HET LICHT KOMEN TE STAAN EN DAARDOOR BIJNA ECHT BESTAAN, TENMINSTE IN DE VERBEELDING VAN DE MENSEN DIE AANWEZIG ZIJN. BOVENDIEN WERKT HET INSPIREREND: IDEEËN ROEPEN MEER IDEEËN OP. DAARNAAST ONTSTAAT ER EEN INTERESSANTE DISCUSSIE OVER AUTEURSCHAP, OVER WAT EEN (GOED) IDEE EIGENLIJK IS, OVER DE WAARDE VAN IDEEËN IN ONZE MAATSCHAPPIJ, EN OVER OF HET ÜBERHAUPT MOGELIJK IS OM OOIT EEN IDEE TE ‘BEZITTEN.’

JE MOET JE IDEEËN ALLEEN LATEN VEILEN ALS JE HET INTERESSANT VINDT DAT ER EEN SOORT RECYCLAGE VAN IMMATERIEEL GEDACHTEGOED ONTSTAAT, DENK IK.

VAN: BENJAMIN VERDONCK
VERZONDEN: 1 NOVEMBER 2009 11:35
AAN: SARAH VANHEE

IK VOEL ME VERVEELD DAT IK NOG NIET ANTWOORDDE

ZOALS IK AL ZEI IK WIL DIE IDEEEEEEN NOG UITVOEREN AL WEET IK AL DAT HET NIET MET ALLEMAAL ZAL LUKKEN

WAT DOE JIJ ALS ULTIEM VOORSTEL WANT IK WEET HET NIET MEER

VAN: SARAH VANHEE
VERZONDEN: 1 NOVEMBER 2009 13:12
AAN: BENJAMIN VERDONCK

MIJN VOORSTEL ZOU ZIJN:

KIES ÉÉN IDEE WAARVAN JE DENKT DAT JE HET NIET (HELEMAAL) (ALLEEN) DIRECT ZOU UITVOEREN

DENK DAN NA OF JE HET HELEMAAL AAN IEMAND WIL WEGGEVEN OF SLECHTS DEELS (CO-AUTEURSCHAP).

VERTEL MIJ DAN WAARVOOR IK HET MAG ‘VERKOPEN’ OF ‘WEGGEVEN’ (INDIEN NIET VOOR GELD)

VAN: BENJAMIN VERDONCK
VERZONDEN: 5 NOVEMBER 2009 20:04
AAN: SARAH VANHEE

DAG SARAH

ZIEHIER MIJN IDEEEN

IEDEREEN DIE WIL MAG ZE HEBBEN

IK BEN BENIEUWD HOEVEEL MENSEN DAT DAN WEL ZOUDEN ZIJN

EEN BERG AANLEGGEN BOVENOP  ANTWERPEN ZODAT DE STAD ONDER DE BERG BEWOONBAAR BLIJFT EN ER EEN  NIEUW  GEBIED ONTSTAAT (ANTVERPIA NOVA) DAT AAN DE ZUIDKANT ONONTGONNEN BLIJFT EN VIA EEN CAROUSSELSYSTEEM AAN DE NOORDZIJDE TELKENS NIEUWE INVULLINGEN KRIJGT

EEN HOUTEN EN LEMEN HUIS MET GROENTENTUIN BOUWEN  TUSSEN DE SPOORWEGBERM EN DE ACHTERKANT VAN EEN RECLAMEPANEEL (IN HET HUIS GAAN WONEN MET VROUW, KIND KAT EN KIP EN ER EEN ILLEGALE STOKERIJ ANNEX CAFÉ BEGINNEN)

EEN BEELD AANBRENGEN OP HET BERLEAMONTGEBOUW DAT BESTAAT UIT EEN VERLEPTE TAK MET TWEE GESMOLTEN VRUCHTEN EN DAARAAN EEN KOEKOEKSKLOK WAARUIT ELK HALFUUR MET VEEL BOMBARIE EEN ANDER MANNETJE EN VROUWTJE KOMEN PIEPEN GETOOID IN DE TRADITIONELE KLEDERDRACHT VAN ÉÉN DER LIDSTATEN

HET GEHELE DELHAIZE-ASSORTIMENT RANGSCHIKKEN VOLGENS KLEUR IN EEN DUSDANIGE OPSTELLING DAT  TOELEVERING EN VERKOOP VERDER KUNNEN GAAN

EEN OFFICIËLE TOELATING VERKRIJGEN OM DE KANO DIE LEOPOLD 2 CADEAU KREEG IN DE CONGO UIT HET  ETNOGRAFISCH MUSEUM VAN TERVUREN TE HALEN EN DOOR EEN VEERTIGTAL ILLEGALE CONGOLEZEN DOOR DE STRATEN VAN BRUSSEL TE LATEN DRAGEN

VAN: BENJAMIN VERDONCK
VERZONDEN: 5 OKTOBER 2009 20:30
AAN: SARAH VANHEE

EN IK HAD ER NOG GRAAG AAN TOEGEVOEGD

OP 11 SEPTEMBER

EEN HUISJE LATEN VALLEN OVER DE TOP VAN DE KERKTOREN ZODAT DE SPITS ZICH DOOR HET DAK BOORT EN JE NOG NET DOOR HET RAAM KAN ROEPEN “ALLES IS RUSTIG”

___