© Jean Philipse

Prins Hendrikpark

zondag 9 augustus 2020

ter gelegenheid van de Wereldtournee in Den Bosch voor het festival Afzender Boulevard

Vandaag is het rustdag en ik wil bij de vissers in het Prins Hendrikpark gaan zitten en als het goed is nog wat dingen laten zien die ik heb gemaakt. Dingen die ik bij onze eerste en tweede ontmoeting niet had durven tonen. Een verzameling vliegen, een verknipte Vogue, de bril van Harry Potter.

Early bird catches the worm. Het is vroeg maar de vissers zijn er nog niet. Ik zit aan het koffiehuis met uitzicht op hun vaste stek en wacht. Ik lees J.M.A. Biesheuvel en vermaak me kostelijk. “Hij zei vaak iets waarvan ikzelf de diepere zin eigenlijk niet begrijp, bijvoorbeeld: ‘nu is het heelal al zo geweldig groot en toch drink ik koffie’ (…)” en zo doen ook de mensen die bubbel na bubbel in de stoelen rondom komen hangen.

But the second mouse gets the cheese. Daar komen de bevallige Tessa en Babette al aangewandeld. Neergevleid polsen zij naar wat ik bij me heb. We praten honderduit en af en toe toon ik hen een doosje. De vliegen en een hond die blaft, Liedje voor Zanna, de Vogue Special (Jane Birkin), het brilletje (maar niet dat van Arie Bombarie), het elliptisch spectrum, de collages. Hoe heerlijk is het spelen voor dames die komen kijken naar wat je hebt gemaakt. Nog koffie, nog een doosje (was het die met de OH en NO of was dat ergens anders?) en dan gaat iedereen weg.

De vissers vissen niet op zondag in Den Bosch en ik koop ijs. Elke dag een andere smaak die ik doorgaans niet zou kiezen.
lemon cheesecake met munt
monchou amarena met bastogne koekjes
yoghurt appelsien met gecarameliseerde vijg en zout
pistache crème brûlée met extra topping discobolletjes
citroensorbet met boter, lavendelstroop en kaaskoekjes