80 collages

a series of about 80 collages
suggesting some ideas
proposed by citizens of Mechelen
to complement their city

the Neverending Park in Hof van Busleyden in Mechelen (B) is a project initiated by Willy Thomas. the park with its intensive public programme welcomes visitors till 15 March 2020.

___

Voor het project De Grond der Dingen verzamelden museum Hof van Busleyden en theatergezelschap Arsenaal/Lazarus twee jaar lang ideeën van Mechelaars. Van de 206 voorstellen om van Mechelen een betere stad te maken, blijven er nu 80 ideeën over. The Neverending Park opent op 7 december en is bedoeld als tijdelijke en gemeenschappelijke ruimte die permanente onderhandeling over deze ideeën mogelijk moet maken. 

Bij elk idee maakte Benjamin Verdonck een collage. De tachtig beelden werden ook verzameld in een boek, bedoeld als katalysator voor onderhandeling: parkbezoekers kunnen de blanco tussenbladen vullen met hun eigen verbeelding en bedenkingen. 

Het parklandschap waarin Benjamins werk te zien is, werd ontworpen en gebouwd door Decoratelier Jozef Wouters. De tentoonstelling, het boek en het park als geheel nodigen alle bezoekers uit om de reflectie en dialoog aan te gaan over de inzet van dit project. Na 15 weken wikken en wegen met elkaar, zullen de Mechelaars opnieuw zelf kiezen wat ze willen doen met de 20.000 m2 ruimte die de stad hen geeft.

Meer informatie over het programma vind je hier.