12 december

IEDEREEN KALENDER

VAN: NICOLAS DELALIEUX

VERZONDEN: 12 DECEMBER 2009 15:53:41 GMT+02:00

AAN: BENJAMIN VERDONCK

SUBJECT: NIET ALLEEN KOKS DRAGEN LANGE MESSEN

DAG BENJAMIN,

DE MESACTIE HEEFT PLAATS GEVONDEN OP 12 DECEMBER VAN 8U30 TOT 14U00.

DE ROUTE DIE WE GELOPEN HEBBEN:

D’HERBOUVILLEKAAI, LEDEGANCKKAAI, SCHALI√čNSTR, WAALSE KAAI, GILLISPLAATS, VERSCHANSCHINGSTR, VOLKSTR, KAREL ROGIERSTR, MARNIXPLAATS, LAMBERMONTSTR, KRONENBURGSTR, BEGIJNENSTR, BREDESTR, KAMMENSTR, EVERDIJSTR, LOMBARDENVEST, GEEFSSTR, MEIR, EIKENSTR, SINT-JACOBSTR, KIPDORP, JAN VAN LIERSTR, KEIZERSTR, AMBTMANSTR, MUTSAARDSTR, KAASBRUG, KOMMEKENSTR, VERVERSRUI, VINGERLINGSTR, SCHIPPERSTR, FALCONPLEIN, FALCONRUI, HESSENBRUG, PAARDENMARKT, ITAL√čLEI, FRANKRIJKLEI, LANGEGANG, TABAKVEST, MEISSTR, THEATERPLEIN, MANIA PIJPELINCKXSTR, GRAANMARKT.

WE HEBBEN 43 STRATEN DOORGESTAPT. WE ZIJN OPGEHOUDEN OMDAT HET MES TE VEEL BEGON DOOR TE WEGEN. HET IS NET TE ZWAAR OM MET TWEE TE DRAGEN.

WE HEBBEN HET MES EEN PAAR KEER RECHTGEZET OF ERGENS BIJ GELEGD DAT WAS HET PLEZANTSTE (EN DAN LEEK ONZE ACTIE OOK NIET ZO HARD OP DE PROCESSIE DER DINGEN)

AAN DE TRAPPEN VAN HET MUSEUM VOOR SCHONE KUNSTEN ( TEGEN DE GEVANGENIS HEBBEN WE MAAR NIET GEDAAN), TEGEN DE MANGO AAN DE GROENPLAATS, TEGEN HET HAND OP DE MEIR, TEGEN DE ACADEMIE, TEGEN EEN BOOM OP HET FALCONPLEIN, EEN PAAR KEER MIDDEN OP HET VOETPAD VAN DE LEIEN, EN TEGEN HET STANDBEELD AAN DE BOURLA.

ACHTERAF GEZIEN VOND IK HET SPIJTIG DAT WE SINT-JANSPLEIN EN DE ATHENEUMBUURT NIET GEDAAN HEBBEN OMDAT TOCH IETS MEER OP STRAAT GELEEFD WORDT, DAN IN HET MEER OP SHOPPING GERICHTE MEIR EN KAMMENSTRAAT, EN HET VERSTARDE ZUID.

HOEWEL DOOR DE MENIGTE LOPEN MET ZO’N MES WEL LEUK WAS; ZOWEL OP DE MEIR ALS OP DE VOGELTJESMARKT.

HET ALLERLEUKSTE WAS HET MES ERGENS LEGGEN EN DAN OP EEN AFSTAND GAAN STAAN OM TE KIJKEN WAT MENSEN DEDEN OF ZEIDEN.

IN HET BEGIN WAS HET OOK SPANNEND OM MET ZOIETS ROND TE LOPEN. NA EEN TIJD VERGEET JE DAT HET EEN MES IS, EN DAN NA NOG EEN TIJDJE BEGIN JE TE LETTEN OP DE REACTIES VAN MENSEN.

OP DE MEIR DUIDDEN MENSEN ONS OP DE GROOTTE VAN HET MES, IN BUURT VAN FALCONPLEIN WEES MEN ONS OP DE DREIGING DIE MEN MET ZO’N MES KAN VEROORZAKEN OF OP DE MOGELIJKHEID OM IEMAND AAN TE VALLEN EN TE VERWONDEN EN OP DE VOGELTJESMARKT VROEG IEMAND MIJ HOE GROOT HET KALF WAS DAT IK GING SLACHTEN.

HET INTERESSANTSTE WAS DE BESTUDERING VAN DE VERSCHILLENDE PAROCHIALE RUIMTES IN ANTWERPEN. IK HAD DE MEERVOUDIGE SYMBOLIEK VAN ZO’N MES ONDERSCHAT EN DE VERSCHILLENDE CONNOTATIE TUSSEN FALCONPLEIN, MEIR EN VOGELTJESMARKT WAS INTERESSANT OM OP TE VANGEN. IK HAD OOK NIET VERWACHT DAT DE VERSCHILLEN ZO DUIDELIJK NAAR BOVEN ZOUDEN KOMEN. DAAR VERWONDERDE IK MIJ OVER HOE EEN GEBRUIKSVOORWERP ALS EEN MES DOOR DE PLEK WAAR MEN ZICH BEVINDT OP VERSCHILLENDE MANIEREN GELEZEN WORDT. IN DIT OPZICHT HEBBEN WE WEL EEN KLEIN BEETJE EEN DISSECTIE GEDAAN OP DE VERSCHILLENDE SAMENLEVINGSVORMEN IN ANTWERPEN.

IN FALCONPLEIN OM TE DREIGEN, OP DE MEIR HET VILLEROY-EN-BOCH-SYNDROOM EN OP DE VOGELTJESMARKT OM ETEN TE BEREIDEN OF EEN DIER TE SLACHTEN.

AAN DE GEVANGENIS WAS HET BEZOEKUUR NET GEDAAN EN DE MENSEN DIE BUITEN KWAMEN VATTEN HET MES OP ALS EEN PROVOCATIE, DIE INDRUK HADDEN WE TOCH.

HET KAN ZIJN DAT IK IETS VERGETEN BEN, ALS MIJ NOG IETS TE BINNEN VALT, DAN ZAL IK HET LATEN WETEN. ALS JE NOG IETS OVER DE ACTIE WIL WETEN DAN KAN JE MIJ ALTIJD VIA MAIL BEREIKEN.

VELE GROETEN

NICOLAS.

___

TEKST ENG